Kutyakiképzés minden korban

Milyen kutyákkal foglalkozik az Okos Kutya iskola?

kutyakiképzésA kutyakiképzést minden fajtánál és minden életkorban vállalom. Keverék kutyákat és fajkutyákat egyaránt tanítottam már. Nem munkakutyákat, hanem jól nevelt, engedelmes családi és hobbikutyákat tanítok, hogy kellemes társak legyenek. Kérésre kiállítási helyzetre (ring-dresszúra), kozmetikusnál való viselkedésre, vagy egyéb különleges helyzetre is oktatok.

Kölyökkutya tanítás (8 hetes kortól 6 hónapos korig)

Már az első hetektől, amikor a gazdihoz kerül a kis apróság, érdemes vele jól és célirányosan foglalkozni. Ez a szenzibilis korszak, ilyenkor gyorsan nevelhető szobatisztaságra, engedelmességre. Ez a legideálisabb időszak, hogy a jólneveltséget egy életre megalapozzuk.

Fiatal kutya tanítás (6 hónaptól 1 éves korig)

Ebben az időszakban, fontos tanulási folyamat megy végbe, amit habituációnak, vagyis megszokásnak nevezünk. A kutya megtanul élni, és viselkedni a gazdája és a család mellett, kialakulnak a szokásai. A fiatal kutya igényli is a törődést, mivel falkaállat, meg kell találnia a helyét. Ezen időszak alatt gazdának lehetősége van a számára tökéletes kutya kiképzéséhez, melyet egyeztetve, közösen tudunk elérni. Otthoni kiképzés során látom a helyzeteket, a kritikus pontokat, így sokkal hatékonyabban tudok segíteni, mintha el kellene járnia egy kutyaiskolába.

Kutyaiskola felnőtt kutyáknak

A kutyák rendkívüli módon képesek alkalmazkodni az emberhez, ezért még idősebb korban is képesek elsajátítani az engedelmességi gyakorlatokat, azonban a viselkedésük NAGY MÉRTÉKBEN nem változatható meg.

Káros szokásokról való leszoktatásban is segítek, mint például a hangos és folyamatos ugatás mérséklése elektromos nyakörv nélkül is, felugrálás a vendégekre, a lakás és a bútorok rongálásának csökkentése, az utcán való illedelmes viselkedés, találkozás a többi kutyással, autóban való viselkedés, félelem csökkentése hangos tárgyaktól, stb. Az otthoni, egyéni kutyakiképzés ebben a helyzetben nagyon jó és célzott megoldás, mert a probléma helyén, valós élethelyzetben tudjuk azt megszüntetni.

Szépségverseny, vagy kutyakiállítás előtti felkészítés

Az értékelésbe a kutya viselkedése is szerepet játszik: hogy a legjobb formában legyen a nagy napon, hogy bírja az ezzel járó utazást, a többi kutyát, a zsűrit, hogy szépen tudd felvezetni a kutyát, érdemes előtte pár alkalommal gyakorolni.

Ha szeretnéd, hogy kutyád engedelmes és jól nevelt legyen, akkor keress, és én házhoz megyek megtanítani neki mindazt, amit szeretnél.