Kutyaiskola otthon: engedelmességi gyakorlatok

A kutya tanítása során azokat a feladatokat kell nagyon jól tudnia, ami a hétköznapi élet során fontos. Azért érdemes minket hívni, mert élőben, a kutya és a gazda a saját megszokott környezetében tanul, azonnal alkalmazható dolgokat.

Gyakorlott kutyakiképzővel gyorsabban és biztosabban megy a tanulás, mintha maga próbálkozna. Azt is el kell érni, hogy a zavaró körülmények között is biztosan tudja a kutya azt, ami kell, ne vonja el a figyelmét más. Velem ezt egy jól bevált módszer szerint fogják közösen megtanulni.

Segítek a kutyának és a gazdájának összecsiszolódni.

A kutyaiskola alap feladatai között az alábbi engedelmességi gyakorlatok szerepelnek:

 – Alapállás: A kutya a vezető bal lába mellett ül. Minden gyakorlat ezzel kezdődik és fejeződik be.alapállás

 – Pórázon vezetés: A pórázon vezetett kutyának kulturáltan, laza pórázon kell mennie a gazdája mellett, úgy, hogy a póráz se a kutyát, se a vezetőjét ne akadályozza. Kényelmes séta.

 – Szabadon követés: A pórázon vezetést követő gyakorlat, ahol a kutyának póráz nélkül kell követnie a vezetőjét úgy, hogy a kutya jobb vállízülete a vezető bal lábával együtt mozogjon.

 – Ültetés, fektetés, állítás: Amikor ezeket a kutya megtanulta, a vezényszó elhangzása után bármikor fel kell tudnia venni a kívánt testhelyzetet, akár otthon, akár bárhol másutt.

 – Helyben maradás: A kutya mindaddig egy helyben marad, amíg a vezetője vissza nem érkezik hozzá. Ez nagyon fontos engedelmességi pont.

 – Behívás: A kutya megtanulja, hogy hívásra azonnal, motiváltan első hívásra odamenjen a vezetőjéhez.

A kutyaiskola otthon is ezekkel az alapgyakorlatokkal kezdődik, így a „jólnevelt kutya” könnyebben és biztonságosabban tartható, sétáltatható, nem jelent veszélyt másokra, és saját épségére sem. ( Nem ugrik ki az útra, nem ránt el, stb.)

Szeretnéd, ha kutyád mindezt első szóra tudná?

Keress most!